9 mei 2022 - Artikel

Luiers gratis weggooien in de luiercontainer

Heb je jonge kinderen, dan gaan er dagelijks veel luiers doorheen. Audrey Meulendijks weet het als geen ander. Samen met haar man en dochter (1,5 jaar) woont ze in Daalhof. Gelukkig biedt de luiercontainer uitkomst. 

Audrey: "Onze dochter is geboren in coronatijd toen we veel thuis waren. Dat bracht ons op het idee om wasbare luiers te gebruiken. Die spoel je makkelijk uit en doet ze in de wasmachine. Neemt niet weg dat we ook wegwerpluiers gebruiken, vooral als we op pad gaan. Van onze gastouder hoorde ik dat de gemeente die apart ging inzamelen. Toen heb ik me via internet gelijk aangemeld.

De luiercontainer biedt uitkomst! Het weggooien van luiers is gratis, net als de zakken waar je ze in moet doen. Bovendien kost het geen moeite. Die luierzakken neem ik mee uit de supermarkt. En naar het milieuperron loop ik toch geregeld met ander afval, dan gaan de luiers in een keer mee. Bovendien besparen we ruim € 25 per jaar! Want voorheen had ik aan één restzak per week niet genoeg. Nu is die pas na twee weken vol. Kortom, geen reden om het niet te doen!"

Vrouw met kinderwagen naast zich gooit een zak met luiers in een luiercontainer