17 augustus 2021 - Artikel

Kom in beweging in Pottenberg

“Het is gelukt”, klinkt het blij door de telefoon als ik Cheikh bel. Cheikh woont in Pottenberg. Anderhalf jaar geleden kwam hij met een wens voor Pottenberg. Samen met Geerte van Trajekt heeft hij met mij gepraat over zijn plan. Hij had 70 handtekeningen verzameld van buren die zijn idee ook zagen zitten.

Na veel praten, uitzoeken en informatie verzamelen presenteerde Cheikh op 1 april zijn wens aan werkgroep Sociaal Pottenberg. En het is hem gelukt om alle aanwezigen te overtuigen en enthousiast te krijgen. En daarmee ook de gewenste goedkeuring.

Zijn wens is om buren en buurtgenoten te helpen om meer te bewegen in eigen buurt. “Gezond bezig zijn met je lijf tijdens corona. Dat vele thuiszitten is niet goed. Maak er het beste van en kom in beweging. Jong en oud, sportief, niet sportief, iedereen is welkom.”

Op 15 juni heb ik deze foto’s van Cheikh mogen maken bij Calisthenics beweegpark Amfoorstraat. Samen met een paar sportvrienden en vriendinnen is hij blij dat het gelukt is!

Het mintgroene beweegpark is een mooie aanwinst voor Pottenberg. Niet alleen de toestellen, maar ook een buurtbewoner als Cheikh. Wist u dat Cheikh vroeger een voetballer was die in Amerika, Zuid-Amerika en Azië veel kinderen voetbaltraining gaf? Door een sportblessure moest hij afscheid nemen van voetbal. Zijn passie voor bewegen heeft hij gevonden in de Calisthenics-toestellen. Zijn wens is om meer mensen uit Pottenberg kennis te laten maken met deze sport.

Denk je na het lezen: ik heb ook een goed idee voor Pottenberg. Laat het vooral weten via rieneke.soumete [at] maastricht.nl (rieneke[dot]soumete[at]maastricht[dot]nl). Jouw idee wordt dan voorgelegd aan werkgroep Sociaal Pottenberg.

Graag tot ziens!

Rieneke Soumete