2 februari 2022 - Artikel

Klimaatbewuster dankzij elektrische bus

Guido rijdt al 10 jaar op de stadsbus van Arriva Maastricht. Sinds 2 jaar zijn die bussen elektrisch. Daar is hij blij mee: "Veel beter voor ons milieu! En een stuk comfortabeler om in te rijden en reizen. Elektrische bussen rijden en remmen vloeiend en ze zijn stil. Dat betekent minder gehobbel voor reizigers en geen geluidsoverlast voor inwoners waar we veelvuldig langsrijden.

Met een handige app houd ik de capaciteit van de accu in de gaten. Aan het einde van de route komen we langs een laadpaal, daar laad ik 'm dan weer helemaal vol. Dat duurt maar 10 minuten en gebeurt uiteraard met groene stroom.

De elektrische bussen hebben mij ook persoonlijk klimaatbewuster gemaakt. Bij ons thuis in Heugem kijken we nu kritischer naar ons energieverbruik. Ook overwegen we de aanschaf van zonnepanelen. Ik wil alle mede-Maastrichtenaren oproepen: ga je op pad? Laat je auto staan en neem de bus. Zo kom je makkelijk én milieuvriendelijk in het centrum. Als we allemaal een beetje bijdragen, maken we samen een groot verschil voor ons milieu." 

#MissionZeroMaastricht

campagnebeeld man met blauwe stropdas bij bus

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?