24 juli 2023 - Artikel

Je woning verduurzamen? Dat kan nu goedkoper!

Het is nu makkelijker én goedkoper om je woning duurzamer te maken. Dat komt door nieuwe regels van de overheid.

Geen btw op zonnepanelen

Sinds januari zit er geen btw meer op zonnepanelen. Je koopt en installeert zonnepanelen btw-vrij voor woningen en bijgebouwen van een woning. En hoeft geen geld meer terug te vragen bij de Belastingdienst.

Geld terug bij 1 groene maatregel

Je kunt nu al geld terugkrijgen als je 1 ding doet om je woning te verduurzamen. Eerst moest je minimaal 2 dingen doen. Doe je 1 ding, dan krijg je 15 procent van je geld terug. Neem je een 2e groene maatregel, dan krijg je 30 procent terug. Je krijgt nu ook 2 jaar de tijd om deze subsidie aan te vragen bij de overheid.

Hulp nodig? Ga naar het Klimaathuis

Wil je je woning duurzamer maken, maar weet je niet hoe? De adviseurs van het Klimaathuis helpen je graag. Je mag er gewoon binnenlopen. Meer informatie vind je op www.gemeentemaastricht.nl/klimaathuis. Let op: het Klimaathuis is nu even dicht, maar op 23 augustus kun je er weer terecht.

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

2 personen staan voor een bakstenen gebouw, het Klimaathuis in Maastricht, op een groen grasveldje