28 februari 2023 - Artikel

Het Klimaathuis biedt onafhankelijk advies over verduurzamen

Al honderden inwoners vonden hun weg naar het Klimaathuis aan de Groene Loper. Steven Frenks en Max Müller geven daar namens de gemeente onafhankelijk advies over verduurzamen. Ze laten zien dat er oplossingen zijn voor ieder huis en ieder budget.

"Steeds meer mensen bezoeken het Klimaathuis. Uit alle buurten, met verschillende typen woningen en uiteenlopende vragen.  De een oriënteert zich op de eerste stappen, terwijl de ander alleen nog twijfelt tussen 2 warmtepompen. Als adviseurs proberen we verduurzamen vooral simpel te maken.

Op basis van het bouwjaar van je woning, de beelden via Google Streetview en je leefsituatie geven we advies. Het helpt als je je jaarafrekening meeneemt of de app met je verbruik paraat hebt. Wij laten zien welke voorzieningen interessant zijn voor het milieu én je portemonnee. Verduurzamen kan ook met gedrag. Denk aan het uitdoen van lampen die onnodig branden. Kleine maatregelen met grote impact.

Door het prijsplafond lijkt verduurzamen minder interessant. Toch blijft de noodzaak even groot. De overheid biedt daarom subsidies en gunstige leningen. Soms zelfs tegen 0 procent rente. Ook daarover informeren we onze bezoekers. Uiteindelijk beslis je zelf wat je doet. Ons advies is onafhankelijk: we verkopen niks, we maken mensen alleen bewust. Zo kunnen we samen op weg naar een duurzame toekomst.”

Advies op maat nodig? Bezoek het Klimaathuis Maastricht

foto van 2 mannen achter tafel in Klimaathuis

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?