29 september 2022 - Artikel

Groene Voetstappen… Duurzaam, gezond én leuk!

In de week van de Groene Voetstappen (19 tot en met 23 september) komen kinderen zoveel mogelijk met de fiets, step, te voet, skatend of op een andere duurzame manier naar school. Door heel het land doen duizenden kinderen mee. Vorige week nam onder andere Integraal Kind Centrum De Geluksvogel deel aan de nationale actieweek.

Veel leerlingen waren enthousiast en sommigen wisten zelfs hun ouders te overtuigen. “Juf, ik ben vandaag met mijn moeder naar school komen lopen. Ze heeft me nu eens niet met de auto gebracht!”

“We vinden het ook onze taak om kinderen te leren waarom het belangrijk is zo min mogelijk CO2 uit te stoten, zuinig te zijn met energie en te zorgen voor ons klimaat”, vertelt leerkracht Marij van niveaugroep 4 van IKC De Geluksvogel. “Daarnaast stimuleert de actie om meer te bewegen en draagt ze bij aan de verkeersveiligheid bij school. Groene voetstappen hebben veel voordelen!” 

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

MissionzeroMaastricht basisschoolkinderen MZM kinderen op schoolplein