6 juli 2023 - Artikel

Gluren bij de buren - een verslag

George Seelen ging 2 juli als buurtredacteur een kijkje nemen bij de buren in Wykerpoort en daarna in ‘Tuinwijk’.

In Wyckerpoort had de stadstuin De Greune Luiper de tuin opengesteld om de buren te laten zien wat er zoal door medebewoners gekweekt wordt.

Onder het genot van een drankje en met muzikale achtergrond van de band The Blues Crew konden de mede buren kijken wat er zoal bloeide in de ruim 200 bakken die ervoor bestemd zijn. De band The Blues Crew speelde akoestische blues. Dit is muziek om te mijmeren, om te huilen, om te dansen en om te zingen. Country blues zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Het is goed dat de stadstuin de verbinding zoekt met de buurtbewoners van de wijken Wittevrouwenveld, Wyckerpoort en de bewoners aan de Groene Loper.

afbeelding van tuin met hek ervoor met daarop poster met aankondiging Gluren bij de buren

Daarna trok George naar ‘Tuinwijk’ achter de flats aan de Karolingenstraat gelopen om naar de band On a Sunny Day te luisteren. Voordat ze begonnen te spelen sprak George met een goede vriendin van de zangeres en ze vertelde dat haar vriendin ergens een oproep had geplaatst om bandleden te zoeken en degene die ik sprak koppelde de bandleden aan elkaar. Het was hun 1e optreden en er was een mooi aantal bezoekers die naar de band kwamen luisteren.

De organisator had van de medebewoners van het complex toestemming gekregen
om de tuin open te stellen. 
Het duo On a Sunny Day creëerde met hun muziek een gezellige sfeer. Zij speelden mooie edities van bekende en minder bekende nummers op de gitaar, piano, Bongo en zongen ook. Het motto was achterover leunen en in de muziek een momentje van chill vinden in een gezellige en knusse tuin waar veel conversatie en vooral ook inspiratie hun weg vonden. Hun motto was ook ‘sluit de ogen en zing mee’. 

Het goede repertoire en samenspel verrasten George. Vooral omdat ze pas 2 keer met elkaar geoefend hadden.  Er was een goede klik tussen de bandleden en het publiek. 

George heeft zich laten verrassen in stadstuin de Greune Luiper en in de tuin achter de flats aan de Karolingenstraat. De bandleden vertelde naar hun optreden dat ze met elkaar verder wilden gaan en hopen dat ze bekendheid gaan krijgen.

Het was een gezellige middag en ze boften met het mooie weer. Een grote chapeau voor de organisatie van Gluren bij de buren. Dat is een jaarlijks terugkerende evenement. Bezoekers werden geïnformeerd over de plekken door een folder en via de website https://glurenbijdeburen.nl.

Tekst: George Seelen, buurtredacteur ThuisinMaastricht, Wittevrouwenveld, Wyckerpoort, Maastricht

Foto: George Seelen

Kijk voor meer foto's op de website van George.