14 oktober 2021 - Artikel

Gezocht: jouw handtekening voor een Montessori-college in Maastricht

Ouders en inwoners van Maastricht hebben hun krachten gebundeld met als doel een nieuwe school in Maastricht: het Montessori College. Het gaat om een school voor voortgezet onderwijs: vmbo, mavo, havo en vwo op 1 locatie.  Om te kunnen beginnen hebben de initiatiefnemers nog 600 handtekeningen nodig van ouders met kinderen in de leeftijd van 10, 11 of 12 jaar uit Maastricht of in de omgeving ervan. Aan jou de vraag om vrijblijvend te tekenen als je interesse hebt.

Over de school

Het Montessori college:

  • houdt rekening met de leerling op basis van leeftijd, belangstelling, eerdere ervaring en kennis.
  • is een school waar de stem van de leerling echt telt en waarbij het kind de mogelijkheid krijgt zichzelf te ontwikkelen.
  • is een school waar leergierigheid wordt geprikkeld door een beproefd didactisch concept, verrijkt met de laatste wetenschappelijke inzichten.
  • biedt kleinschalig onderwijs met vmbo, mavo, havo en vwo op 1 locatie.
  • is een school die losstaat van bestaande stichtingen, die een eigen bestuur heeft en  werkt met korte lijnen.
  • is een school waar ouders betrokken zijn.

Meer informatie over Montessori-onderwijs

Hoe kun je helpen?

1 van de voorwaarden om een nieuwe school te mogen stichten, is dat er voldoende belangstelling is. Je kunt je belangstelling voor een nieuwe school kenbaar maken door een ouderverklaring af te geven. Dat gaat via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van de rijksoverheid.

Dus: is jouw kind 10, 11 of 12 jaar oud en woon je in Maastricht of in een straal van 15 kilometer daaromheen, toon dan je belangstelling voor deze nieuwe school. Dat is vrijblijvend; het is geen inschrijving. De initiatiefnemers hebben nog 600 handtekeningen nodig vóór 29 oktober 2021.

Geef jouw ouderverklaring

Meer info vind je op www.montessoricollegemaastricht.nl