17 augustus 2021 - Artikel

Fit & Stoer Pottenberg

Pottenberg is sinds kort weer een nieuw bewonersinitiatief rijker: Fit & Stoer Pottenberg. Voor de jeugd in Pottenberg is van alles te doen. Naast de Scouting Maastricht West en het SJP (Stichting Jeugdwerk Pottenberg) is er nu ook Fit & Stoer!

Kim Thieme van Fit & Stoer Pottenberg: “Het is een beweegclubje voor Maastrichtse kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Elke week bereiden we een andere sport/beweegactiviteit voor. In dit clubje is ieder kind welkom, want inclusie staat bij ons hoog in het vaandel. Mireille Paulissen, van Kindercoachpraktijk 2.0 en Stichting omgaan met pesten, helpt ons met anti-pestgedrag en draait geregeld een spelletjesmiddag mee. Daarbij passen we een techniek toe die bij anti-pesten hoort. Door niemand uit te sluiten geven Mireille en de vrijwilligers van Fit & Stoer de kinderen het goede voorbeeld. Dit verbetert het groepsgevoel en neemt spanningen weg. Jong geleerd is oud gedaan.”

“Daarnaast luidt ons motto: kinderen zijn de baas! Daarmee bedoelen wij dat de kinderen zelf kunnen bedenken welke sport of beweegactiviteit zij willen doen. Regelmatig vergadert een van de vrijwilligers samen met de kinderen welke sport of activiteit zij willen doen. De gedachte hierachter is dat kinderen een actieve rol krijgen in het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Zo wordt de gezonde leefstijl iets van hunzelf en niet iets wat ze moeten doen voor volwassenen. Daarnaast leren zij samenwerken, voor zichzelf opkomen, keuzes maken, dat ze gehoord worden en dat geduld beloond wordt. Ook introduceren wij het thema ‘gezond’ op spelenderwijs. Kinderen krijgen water met een beetje limo tijdens de activiteiten en achteraf een portie fruit.”

“We laten de kinderen kennismaken met het aanbod van sporten en verenigingen in de omgeving. En we laten de ouders weten waar hun kind terecht kan als het een sport vaker wil beoefenen. Ook helpen wij ouders met het financiële aspect van sportdeelname, als dat nodig is.”

“Fit& Stoer is elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Ons clubhuis ligt in de Sportschool Bodyfit Pottenberg. Bij goed weer maken we gebruik van de buitenplekken, zoals het Cruyff Court. Ouders zijn welkom om te kijken (volgens de coronamaatregelen). Een goed contact met ouders is voor ons heel belangrijk. Fit & Stoer is ontstaan vanuit ouders. Het wordt geheel zelfstandig uitgevoerd met behulp van een team vrijwilligers. En we zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie op Facebook Fit & Stoer Pottenberg of kom vrijblijvend een kijkje nemen op zaterdagmiddag.”

kinderen en volwassenen voor muur op gras