24 juli 2023 - Artikel

Feestelijke opening van het Wittevrouwenplein

Op donderdagochtend 2 juli 2023  werd het Wittevrouwenplein aan de Groene Loper feestelijk geopend. Bij de opening waren omwonenden, wethouder Mackus, (stadsdeelwethouder Maastricht Oost) en de initiatiefnemers. Dit zijn de buurtnetwerken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort en horecaondernemers langs het plein: Restaurant Farën , IJssalon Smullies en café De Kokkerel.

Normaal wordt een opening gedaan door een lint door te knippen. Maar de organisatie had nu bedacht om een toast uit te brengen met een kop koffie op dit mooie plein.

Het Wittevrouwenplein ligt aan de kop van de Frankenstraat en sluit aan op de Groene
Loper.  Het lag er al toen de Groene Loper klaar was maar was al die jaren een doorn in het oog door de ongezellige uitstraling en de onveilige verkeerssituatie. Fietsers schieten er vanuit alle hoeken overheen terwijl wandelaars ook oversteken. Ook werden er regelmatig auto’s geparkeerd tegen de regels in.

Gezelliger en veiliger

Ook omwonenden hebben zich sterk gemaakt voor een gezelliger en veiliger plein. Doordat er verschillende procedures moesten worden doorlopen heeft het lang geduurd voordat het geopend kon worden. Maar nu vormt het een gezellige verbinding tussen de wijken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort. Door middel van bloembakken is een stuk plein fiets-vrij gemaakt waar kinderen kunnen spelen en de horeca haar terrassen kunnen plaatsen.

Het plein had vanaf het begin al officieus de naam Wittevrouwenplein gekregen, maar sinds vorige maand heeft die naam ook de officiële status gekregen.

De wijken Wittevrouwenveld en Wijckerpoort zijn blij dat de initiatiefnemers het plan hebben doorgezet en dat dit mooie plein er is gekomen.

George Seelen


Foto's: https://georgemaastricht.nl/442967688/feestelijke-opening-wittevrouwenplein

Overzichtsfoto Wittevrouwenplein
Kinderen spelen op Wittevrouwenplein