7 juni 2022 - Artikel

Feest in het Vrijheidspark

Het slechte weer hield de buurten Scharn, Wyckerpoort en Wittevrouwenveld niet tegen om feest te vieren in het vrijheidspark. 5 juni werd het 102-jarige bestaan van de wijken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort gevierd. Het park werd door wethouder Gert-Jan Krabbendam officieel geopend.

2 jaar geleden zou het 100-jarig bestaan van de wijken gevierd worden, maar door corona moest het telkens uitgesteld worden. Ook de officiële opening van het Vrijheidspark werd uitgesteld.

Het programma begon met Oudhollandse kinderspelen. Daarna volgde Goud. Dat is een interactief verteltheater voor kinderen door Peggy Alofs. John Tana, onze Maastrichtse chansonnier bracht onder andere zijn hits Boursin en Foie Gras ten gehore.

Beppie Craft trad op met haar Maastrichtse evergreens en het publiek sjoenkelde en zong mee op haar muziek. Ook werd stilgestaan bij de verjaardag van Beppie: 76.

Daarna werd het Vrijheidspark door pastor Mattie Jeukens ingezegend. Als afsluiting liet coverband Cataplana de aanwezigen tot in de late uurtjes dansen en swingen.

Ondanks het slechte weer was de opkomst niet verkeerd. Een deel van het publiek kon schuilen in een tent. Andere mensen stonden met hun paraplu te dansen in de regen. Al met al waren het een geslaagde middag en avond.

Een grote chapeau voor de organisatie die dit mooie programma wist samen te stellen.

Tekst en foto's: George Seelen, buurtreporter

Foto's: https://www.georgemaastricht.nl/452565833

feestende mensen in tent bij zanger Vrijheidspark