26 oktober 2023 - Artikel

Doe ook het licht uit tijdens Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober is het de Nacht van de Nacht. 

Gemeenten, bedrijven en inwoners doen die avond het licht uit. Nederland is namelijk een van de meest verlichte landen ter wereld! De gemeente Maastricht doet ook mee. Het gehele weekend laten we de schijnwerpers uit die normaal gesproken markante panden aanlichten, zoals de Helpoort, het Stadhuis en het Theater aan het Vrijthof. Zo vragen we aandacht voor lichtvervuiling.

Overbodige verlichting zorgt voor lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het natuurlijke ritme van mensen en dieren hierdoor verstoord. We hebben het donker van de nacht namelijk nodig om uit te rusten. Dat is beter voor onze gezondheid en voor een sterke weerstand.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er ook diverse activiteiten georganiseerd. Zo organiseert IVN een wandeling in Maastricht. Wandel je mee? Of doe jij ook je onnodige verlichting uit? Check hier wat jij kunt doen www.nachtvandenacht.nl

afbeelding van een donkere avond en het Stadhuis en lampjes

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?