19 december 2023 - Artikel

Denk mee over de inrichting van het Terra Cottaplein in Pottenberg

De gemeente en Woonpunt willen samen met jou de openbare ruimte aan het Terra Cottaplein inrichten. Met openbare ruimte bedoelen we het groene veld aan het plein bij het Poortgebouw. Als je het leuk vindt om hierover mee te denken, meld je dan via hans.cratsborn [at] maastricht.nl (hans[dot]cratsborn[at]maastricht[dot]nl) of 14 043. Je krijgt dan via mail een uitnodiging voor een bijeenkomst. In die mail staat meer informatie.

afbeelding van grasveld en bomen en gebouw erop

Een wensenlijst

We willen de plek zo inrichten dat je er kunt bewegen en er andere mensen kunt ontmoeten. De inrichting moet ook passen bij de rest van de wijk die de stempel cultureel erfgoed heeft. Dat betekent dat de wijk veel sporen uit het verleden heeft die we graag willen bewaren voor de toekomst. Plus we moeten rekening houden met wegen die er liggen, het verkeer en de toegankelijkheid van het plein.

De planning

We willen begin 2024 beginnen met het verzamelen van ideeën, zodat het plan in de loop van 2024 verder ontwikkeld kan worden. Begin 2025 kunnen we dan zorgen voor de benodigde vergunningen, zodat we eind 2025 kunnen beginnen met de uitvoering van het plan. Dat is nog even en het is een ruime planning. Dat heeft te maken met de bouwtijd die Woonpunt nodig heeft voor het Poortgebouw (en de Mammoetflat). Tijdens de bouwperiode kan er niet in de openbare ruimte gewerkt worden. Het voordeel is dat er zo wel ruim de tijd is om samen tot iets moois te komen.

afbeelding van een weg en een rotonde in Pottenberg

Verlagen snelheid Terra Nigrastraat

De gemeente kreeg ook het verzoek van een groep omwonenden om de snelheid aan de Terra Nigrastraat voor verkeer te verlagen. Ze boden John Aarts, wethouder Mobiliteit, op 3 oktober 2023 een lijst met handtekeningen, een petitie, aan. Dit signaal neemt de gemeente mee in de uitwerking van het plan. Voor vragen over de petitie kun je terecht bij Maurice Duijsens via mauriceduijsens [at] hotmail.com (mauriceduijsens[at]hotmail[dot]com). Maurice is 1 van de mensen in Pottenberg die gezorgd heeft dat de lijst met handtekeningen er kwam.