14 november 2022 - Artikel

De intocht van Sinterklaas in Maastricht - Buurtreporter George nam een kijkje

Onder een stralende zon werd  zaterdagochtend Sinterklaas door onze burgemeester Annemarie Penn-te Strake en de kinderburgemeester met de kinderraad welkom geheten in Maastricht.

Onder grote belangstelling van jong en oud werd de Sint in een goed uitziende cabrio tijdens zijn intocht met verschillende pieten (zoals de bekende pieten, meisjespiet, omapiet, praatjespiet, huisjespiet, glutevrije piet, hoofdpiet, knuffelpiet etc.) door een pietenkapel door Maastricht en Wyck begeleid.

De Sint werd dit jaar in een cabrio rondgereden omdat Ozosnel - het paard van Sinterklaas - kadekoorts had gekregen. Hij was hierdoor bang geworden om op de kade te rijden (hij kan nog wel over de daken rijden in de avond en nacht). Ozosnel is al vooruit gegaan en is stiekem in Maastricht aangekomen. Om toch een paard te hebben bij de intocht, kreeg de Sint een stokpaardje uitgereikt door de kinderburgemeester.

Afgelopen september had burgemeester Annemarie Penn-te Strake aangegeven dat zij volgend jaar stopt als burgemeester van Maastricht omdat zij dan de pensioenleeftijd heeft bereikt.

Sinterklaas bedankte haar hiervoor met een mooie medaille en oorkonde. De kinderburgemeester kreeg van de Sint ook een medaille uitgereikt als welkomstgeschenk.

Het was een mooie Sinterklaasintocht, een grote chapeau voor de organisatie, vrijwilligers en de hulpdiensten die dit mogelijk hebben gemaakt.

George Seelen
Buurtredacteur ThuisinMaastricht, Wittevrouwenveld, Wyckerpoort, Maastricht

Foto's: https://www.georgemaastricht.nl/453469509

Een boot met Sint en pieten vaart over de Maas
Boot met Sint en pieten op de Maas
Een boot met Sint en zwaaiende pieten
Sint en 3 pieten
Een piet, de burgemeester van Maastricht en Sinterklaas
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake met Sint en Piet
Kinderburgemeester Joost geeft een in cadeaupapier ingepakt voorwerp aan de Sint
Sinterklaas houdt een stokpaardje vast
Sinterklaas heeft een stokpaardje cadeau gekregen van kinderburgemeester Joost
Sinterklaas zwaait naar een groep mensen. Op de achtergrond staan pieten.
Sinterklaas en zijn pieten bij het Mariapleintje