4 oktober 2021 - Artikel

Communicantjes Wittevrouwenveld

Afgelopen zondagochtend deden de kinderen van Wittevrouwenveld en de omliggende wijken de eerste heilige communie in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Wittevrouwenveld.

Voorgaande jaren werd de communie op Hemelvaartsdag gedaan maar vanwege de coronapandemie werd dit uitgesteld tot zondagochtend. Pastor Mattie Jeukens van de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Wittevrouwenveld had met  Sjef Zwackhalen de kinderen tussen 6 en 8 jaar voorbereid op deze plechtigheid.  Op deze dag  deden 11 kinderen de communie.

De communicantjes werden door de drumband van de Harmonie De Gele Rijders in een korte tocht vanaf het trefcentrum Wittevrouwenveld naar de kerk begeleid. Voor de kerk werden de communicantjes door het blazersensemble van dezelfde Harmonie  met gezellige muziek opgewacht. Nadat de communicantjes in de kerk waren trok de Harmonie De Gele rijders met stille trom naar het Trefcentrum om daar onder het genot van een kop koffie en een stuk vlaai gezellig na te tafelen.

Het was goed om te zien  dat ondanks het stormachtige weer deze communietraditie door enkele belangstellenden aanschouwd werd. 

George Seelen
Buurtredacteur Thuis In Maastricht, Wittevrouwenveld, Wyckerpoort, Maastricht

Meer foto's op: www.georgemaastricht.nl/450681941