29 februari 2024 - Artikel

Buurtreporter George bezoekt open dag Montessori College Maastricht

25 februari was er een open dag van het Montessori College Maastricht. Buurtredacteur George nam een kijkje.

Het Montessori College Maastricht (MCM) is een nieuwe school voor middelbaar onderwijs die Maastricht rijk is. Zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid staan er centraal. Op de leuke en drukbezochte open dag konden de leerlingen en hun ouders kennismaken met een vorm van onderwijs dat er nog niet in Maastricht en omgeving is.  

Bij het MCM staat het zicht op de leerling centraal volgens het thema ‘Leer het mij zelf te doen’. Vanuit het concept van nieuwsgierigheid gaan de leerlingen aan de slag met concrete vraagstukken uit de maatschappij. Vervolgens leren ze de theorie erachter via de vakken en leren de theorie ook toepassen en ervaren. Ze leren samenwerken, ze leren zichzelf en hun medeleerlingen beter kennen. De leerkrachten zijn er om de leerlingen hierbij te helpen dit zelfstandig te kunnen en uiteindelijk klaar te zijn voor hun eindexamen en de maatschappij.  

Het Montessori College Maastricht opent in augustus 2024 haar deuren. Inschrijven kan tussen 25 en 29 maart 2024 via de website van de school. Ze beginnen met alleen een brugklas en bieden dus een kleinschalige vorm van onderwijs met een warme overdracht van de lagere school.

 Meer informatie: www.montessoricollegemaastricht.nl 
 
George Seelen 
BuurtredacteurThuisinMaastricht, Wittevrouwenveld, Wyckerpoort, Maastricht

Kijk voor meer foto's op Open dag Montessori College Maastricht | georgemaastricht.nl