20 december 2022 - Artikel

Bordjes ‘Welkom, wij zijn open’ op winkeldeuren

Wie door het centrum van Maastricht loopt, treft veel dichte deuren aan. Dat wil echter niet zeggen dat winkels en horeca gesloten zijn. Integendeel, ze heten ons gastvrij welkom. Renée Reinders van Noir in de Wycker Brugstraat legt uit hoe dat zit.

Renée: “Ik wil mijn winkel verantwoord verwarmen. Zeker nu de energieprijzen stijgen. Dat hoor ik ook van collega-ondernemers in Wyck. Daarom hebben we besloten om onze deuren dicht te houden.  Zeker met deze (vries)kou. In het begin voelde dat onwennig. Ik dacht dat het ongastvrij was, maar inmiddels blijkt het tegendeel bewezen.

Dat is mede te danken aan het bordje ‘Welkom, wij zijn open’. Onder de ondernemers bleek daarvoor veel animo. Het leek ons sterk om een-en-hetzelfde bordje op te hangen en zo gezamenlijk een signaal af te geven. Centrummanagement Maastricht heeft ons daarmee geholpen.

Mijn thermostaat staat nu op 15 graden, de winkelruimte warm ik bij met de airco. Dat voelt aangenaam en de warmte blijft binnen. Ik realiseer me nu pas hoeveel warmte er vroeger verloren ging! Bovendien ervaar ik dat winkelend publiek net zo makkelijk binnenstapt. Ik krijg zelfs complimenten over de dichte deur. Ik ga er dan ook van uit dit de nieuwe standaard is in koude maanden.”

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

vrouw voor winkel bij bordje met tekst erop Wij zijn open. Tekst op afbeelding: Binnenstadondernemers doen mee