25 oktober 2023 - Artikel

Blackgospel Wittevrouwenveld

Op zondag 22 oktober vond de 14e editie van Blackgospel Wittevrouwenveld plaats.

Blackgospel Wittevrouwenveld

De organisatie had voor dit jaar dit jaar het bekende ZO! Gospel Choir weten te strikken.
Zij staan er bekend om een hartverwarmend concert te geven met bekende klassiekers en hebben een eigentijds repertoire.

ZO! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland rijk is. Inmiddels is ZO! Gospel Choir uitgegroeid tot het beste, bekendste en meest gevraagde koor van Nederland.

Het koor bracht hun repertoire ten gehore dat veel overeenkomt met Black Gospel met een mix van soul, R&B, pop, jazz en hip-hop.

Het voorprogramma werd verzorgd door het jeugdkoor Cantarella. Dit jeugdkoor treedt regelmatig op in theaters. Dit als samenwerkingspartner van Opera Zuid, maar ook bijvoorbeeld in de Kerstvoorstelling van Philharmonie Zuid-Nederland. Het jeugdkoor staat onder leiding van Claudia Franzen.

De organisatie en pastor Mattie waren verrast dat de publieke belangstelling overweldigend was. Er moesten zelfs mensen in de grote Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk staan.
Het publiek amuseerde zich goed en kreeg geregeld de handen op elkaar voor beide koren. Zij werden na afloop beloond met een staande ovatie.

Verder was het mooi om te zien dat beide koren enkele liederen samen zongen.


Goed dat deze traditie in deze cultuurrijke wijk plaatsvindt en de mensen van Maastricht en omstreken dit weten te waarderen.

George Seelen

Zie meer foto's op https://georgemaastricht.nl/442968010/blackgospel-wittevrouwenveld-2023

Blackgospel Wittevrouwenveld