23 augustus 2023 - Artikel

Bewoners Pompenstraat gaan voor groenere straat in tv-programma 12 straten groener

De Pompenstraat in Maastricht doet mee aan het tv-programma 12 straten groen. De buurtbewoners steken de handen uit de mouwen om hun versteende straat om te toveren in een groene oase.


12 straten groen is vanaf zaterdag 2 september om 19.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Kijk ook op https://kro-ncrv.nl/programmas/12-straten-groen voor foto's, video's en andere updates over de metamorfose in de Pompenstraat.

Zelf aan de slag

Laat je tijdens de uitzending inspireren en ga zelf ook aan de slag: thuis of in je straat. Het CNME helpt je daarbij graag op weg: https://www.cnme.nl/aan-de-slag/themas/vergroening-van-de-omgeving/

een straat met appartementen aan beide kanten en een stuk groen en grijze tegels op de grond

Een groener Maastricht

Maastricht wil in 2040 een klimaatbestendige stad zijn. Meer groen helpt de stad te verkoelen in hete zomers en water op te nemen bij hevige hoosbuien. De bomen en planten zorgen voor meer zuurstof en minder koolstofdioxide (CO2). Meer groen nodigt ook uit tot wandelen, fietsen, spelen en sporten. En het schept ruimte voor andere planten- en diersoorten in de stad. Maastricht wordt zo niet alleen klimaatbestendig, maar ook nog aangenamer om in te wonen, te werken en je vrije tijd te besteden. Zoals in de Pompenstraat!