11 juli 2023 - Artikel

Advies over het energielabel van je televisie

Er staat ons een sportieve zomer te wachten. De Tour de France ️ is in volle gang. En binnenkort beginnen het WK voetbal voor vrouwen en het WK atletiek️. Rondom deze grote evenementen, die live worden uitgezonden, zien we vaak een stijging in het aantal verkochte televisies.

Overweeg je ook om een nieuwe tv aan te schaffen? Kies dan een zuinig model met een (donker)groen energielabel. Dat scheelt flink in het verbruik en dus in de kosten. Zo verbruikt een 32” tv met energielabel D 35 kWh per jaar, een tv met label A 17 kWh. 

Bedenk ook hoe groot de tv moet zijn. Want hoe kleiner het scherm, hoe lager de klimaatimpact. Informeer in de winkel naar de mogelijkheden. Of vraag in het klimaathuis naar tips en advies over energielabels en zuinige apparaten. 

Wil je nog meer apparaten vervangen? Kijk dan eens naar het energielabel van je witgoed. Met een nieuwe, energiezuinige wasmachine kun je wel 100 euro per jaar besparen! Vergeet niet om je oude apparaat in te leveren, zodat dat kan worden gerecycled. Dat kan in de winkel en op het milieupark. 

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

afbeelding van een tv en een tv-kast met daarbij de tekst Energielabel televisies en MissionZeroMaastricht