21 april 2022 - Artikel

1,5 voetbalveld aan zonnepanelen op gemeentelijk vastgoed

We zetten ons met elkaar in om Maastricht klimaatneutraal te maken. Ieder draagt bij, op z’n eigen manier en binnen de eigen mogelijkheden. Als gemeente zetten we ons ook in om onze eigen panden te verduurzamen.

Koen Hermkens is bouwkundig manager Vastgoed: “Veel gebouwen waarin we als gemeente zelf zitten, zijn in de aflopen jaren voorzien van zonnepanelen. Denk aan Mosae Forum, Theater aan het Vrijthof en de stadswerf aan de Ankerkade. Die laatste zie je op de foto.

In totaal liggen er ongeveer 4.500 panelen op onze eigen daken. Dat is ongeveer de oppervlakte van 1,5 voetbalveld. Daarmee wekken we onze eigen energie zoveel mogelijk duurzaam op.

We kijken ook naar andere maatregelen, zoals isolatie, energiezuinige cv-ketels en ledlampen. Meestal combineren we dat met het reguliere onderhoud dat we moeten doen. Zo verduurzamen we stap voor stap.”

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?