Geerte Courtens
Buurtreporter 14 juli 2020

Zomer in het Viegenpark

Het Viegenpark is de groene loper tussen Malpertuis en Caberg; een oase in dit stadsdeel. Verleden jaar werd er een voorjaarsfestival georganiseerd en een heuse Buurtcamping. Deze zomer slaan de Stichting Samen Groener Maastricht Noord-west en de initiatiefgroep van de buurtcamping de handen ineen. Het resultaat: een prachtig ‘Zomer in de buurt’ programma gedurende 3 weken.

Vanaf woensdag 15 juli wordt het park gedurende drie weken steeds op woensdag, donderdag en vrijdag omgebouwd tot een klein festivalterrein. Alle activiteiten passen binnen de thema’s natuur, ontmoeten, duurzaamheid en de eigen buurt. De Stichting Samen Groener Maastricht Noord-west is een burgerinitiatief dat is voortgekomen uit de burgertop en het daaropvolgende programma Universiteit met de buurt. De Buurtcamping is een nieuw landelijk concept om mensen die niet op vakantie kunnen gaan, een vakantie aan te bieden op een ‘eigen camping’ in de buurt. De vrijwilligers van de Buurtcamping waren klaar om ook in 2020 een mooie editie neer te zetten. Echter, de onzekerheden rondom Corona, en daarmee een te korte voorbereidingstijd, noopten tot een andere keuze. Beide initiatieven hebben de handen ineen geslagen, en met succes. Het Zomer in de Buurt festival is een fantastisch alternatief voor de vakantie in eigen stad en buurt.

Wat is er zoal te doen:Workshops voor de kinderen, in samenwerking met de Kunstketel, een voorleesuurtje en spellenuurtje voor de kinderen, een weggeef-hoek, waarzegsters, trommelworkshops, circusworkshops, filosofiecafe, een avondwandeling  in de natuur onder leiding van een gids, tai-chi voor volwassenen en iedere vrijdagavond wordt er lekker soep gekookt op een vuurtje. Iedereen is welkom en deelname is gratis, de koffie of een sapje staat voor u klaar.

Een tip: we hebben – vanwege Corona – geen sanitair voorzien, mensen die mee willen doen worden verzocht om thuis naar het toilet te gaan!

Je vindt het festival in het Viegenpark, nabij de FlexVille praktijk aan de Tamboerijnstraat.

Wees welkom !Lees ook