Wonen in Wyck

Wyck leidt de treinreiziger die Maastricht bezoekt, het centrum in. Maar niet zonder de pracht van deze kleine buurt te hebben ervaren! De historie van Wyck is net zo oud als die van het centrum. En dat is te zien aan de vele monumentale gebouwen en de fraaie gevelstenen.

De charme van vroeger is hier goed bewaard gebleven. Je vindt er qua woningen vooral bovenwoningen en kleine, maar statige stadswoningen. In de wijk zijn steeds meer kleine huishoudens; expats, jongeren, studenten en senioren. Hierdoor worden panden die vrijkomen vaak opgesplitst in studio’s, studentenkamers of dependances van hotels.

Dit oostelijke deel van de binnenstad herbergt talloze bijzondere specialiteitenwinkeltjes en een uitgebreid horeca-aanbod. Het bus- en treinstation maken de buurt uitstekend bereikbaar. Historie, gezellige drukte op straat en exclusieve winkeltjes; deze ingrediënten maken Wyck!

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.