Wonen in vernieuwd Maastricht

op 19 juni 2018 door Rosita van Dijk Buurtreporter

Je moet geduld hebben dat is een zaak die zeker is, alvorens de oude tijden van weleer vernieuwd zijn en je heerlijk kunt wonen in vernieuwd Maastricht.  De voortgang aan de groene loper qua woningbouw zal nog wel enige tijd op zich laten wachten,  volgens de berichtgeving die buurtbewoners in hun brievenbus hebben ontvangen.

Eerst wordt nog al het puin weg gehaald en omdat dit voor hergebruik is, duurt dit wat langer.Dan gaan ze de vlakte glad maken en bezaaien met gras. In de toekomst worden er woningen gebouwd. Wanneer die toekomst is, dat is onduidelijk er is geen vastgelegde datum.

Ondertussen gaat wel de bouw starten van het De bouw van de nieuwe woningen in het Sphinxkwartier gaat na de bouwvak van start. De circa 156 woningen, die centraal tussen de binnenstad en het nieuwe Frontenpark komen te liggen, zijn zowel bedoeld voor de huursector en de vrije verkoop. Het gaat hierbij om verscheidene appartementen, exclusieve penthouses en grondgebonden woningen met tuin. Na de komst van the Student Hotel, de Pathé bioscoop en filmhuis Lumière, wordt er met de bouw van deze huizen geprobeerd een nieuw bruisend gedeelte van de stad te creëren. De verkoop van de woningen start later dit jaar. Bron  RTV Maastricht.

Je zou kunnen veronderstellen dat het Frontenpark dan eerder klaar is dan de groene loper, ware het niet zo dat zo’n bericht ook al eens over de groene loper verspreid is. Dus juich niet te vroeg. De koopsommen en huurpenningen zijn aan de hogere kant.  Je zou kunnen veronderstellen dat ze eerst verkocht moeten worden voor men gaat bouwen.

Ondertussen wordt er door de bouwverenigingen de huizen in oudere wijken vernieuwd en voorzien van zonnepanelen en proberen ze ook aan de status van duurzaamheid mee te doen. Of dit dan overal zal lukken dat is dan  tevens de grote vraag. Het kost natuurlijk geld en dat groeit niet aan bomen. Als je een hele goed voorstellingsvermogen hebt, dan zie je dat het ergens in de toekomst, wel mooi is, dat nieuwe Maastricht. Echter nieuw blijft het natuurlijk niet en waarschijnlijk zal Maastricht blijven timmeren aan een weg die ergens heen moet leiden. Of dat gaat lukken? Of iedereen dat leuk vindt?

Onvrede signaleren, dat is iets voor een buurtreporter.
Doe mee en deel jouw kijk op de wijk!