Wonen in Wolder

Wolder; tot 1970 een boerendorp, tegenwoordig een stadswijk. Een wijk die ligt in het zuidwesten van Maastricht, aan de rand van de stad.

Hier is het fijn wonen, met voornamelijk koopwoningen en een rijke cultuurhistorie.

Het grenst aan België, en dat zie je terug in het dagelijks leven. Woldenaren voelen een verbondenheid met Vroenhoven en Riemst, zoals je kunt zien aan de gezamenlijke jaarlijkse carnavalsoptocht. Wie in Wolder woont, kiest veelal voor een rijk verenigingsleven, je kunt er terecht bij twee harmonieën (de ‘Blouwe’ en ‘Greune’, bij wie de traditionele rivaliteit vandaag de dag redelijk is afgenomen), de scouting en de eigen voetbalclub. Ook heeft de wijk een eigen basisschool.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.