Wonen in Wittevrouwenveld

Wittevrouwenveld is een grote en zeer diverse buurt. Je vind er een mix van authentieke Wittevrouwenvelders, immigranten en studenten.

De buurt is volop in ontwikkeling. Hierdoor is cohesie niet vanzelfsprekend, maar het levert ook verrassende samenwerkingen op, zoals het druk bezochte jaarlijkse multi-culti festival “Manus van Alles”.

Je vindt in de wijk veel arbeiderswoningen uit de jaren ’70 en ’80 en er is aan het Voltaplein sinds 2010 een nieuw buurtwinkelcentrum, waarvan de winkels ook het naburige Wyckerpoort bedienen. Samen met de OLV van Lourdeskerk is dit winkelcentrum beeldbepalend voor de wijk geworden.

De ondertunneling en de Groene Loper bieden kansen voor meer samenhang en samenwerking tussen Wittevrouwenveld en het naburige Wyckerpoort. Tot het zover is zijn er “Makelaars van de Tussentijd” actief, met tijdelijke initiatieven voor de buurt, zodat het er bovenal levendig blijft.

Wittevrouwenveld heeft sowieso al veel sociale voorzieningen en een bloeiend verenigingsleven met veel vrijwilligers. Er is altijd wat te doen, met het Geuseltpark, Geusseltstadion, het prachtige Geusseltbad en het United World College. De parkomgeving in dit deel is een prachtige ruimtelijke en rustgevende aanvulling op de drukte in de woonwijken.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.