Amaury Stroux
8 juli 2019

VvE-cursus Duurzaamheid goed ontvangen

Maastricht telt zo’n 900 Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Allemaal zijn ze op een of andere manier bezig met stappen om hun gebouw te verduurzamen. Dat gaat niet altijd vanzelf. Leden zijn soms huiverig voor de financiële gevolgen van verduurzaming of lopen rond met veel vragen. De cursus ‘Maastrichtse VvE’s Met Energie’ biedt heldere antwoorden. De eerste deelnemers zijn zeer enthousiast.

In de cursus krijgen VvE’s inzicht in de verschillende aspecten van verduurzaming van hun gebouw. De interactieve cursusaanpak geeft hen een leidraad om stap voor stap aan de slag te gaan met het maken van een verduurzamingsplan. Concrete voorbeelden over de kansen en mogelijkheden van (verdere) verduurzaming helpen hen nóg gerichter op weg.

“De cursus bevat veel diepgang en stelt je als VvE in staat om verder te kunnen bouwen.”

Alle ins en outs

Bent u ook woningeigenaar in een VvE en heeft u ook vragen over verduurzaming en de te volgen stappen? Dan is de cursus ‘Maastrichtse VvE’s Met Energie’ voor u een uitgelezen kans om uw licht op te steken en uw leden beter te informeren over alle ins en outs rond verduurzaming. In 3 dagdelen komen alle belangrijke aspecten van verduurzaming van uw VvE-gebouw aan de orde.

Betaalbaarheid

De cursus gaat in op praktische en prangende vragen. Hoe werkt het besluitvormingsproces in de VvE? Wat moet je zoal weten op juridisch, financieel en technisch vlak? Hoe motiveer je leden om het gebouw (verder) te verduurzamen? Hoe maak je een optimaal plan van aanpak? Hoe bereken je de haalbaarheid en betaalbaarheid van een verduurzamingsplan?

Reacties

Heel praktische en duidelijke informatie dus, die u als VvE verder helpt in het soms lastige proces van communiceren, overleggen en beslissen over verduurzaming. Informatie die de deelnemers ook erg waarderen. Enkele reacties van cursisten:

  • “De cursus geeft helder antwoord op grote vragen als ‘Hoe moet dat nou financieel?’”
  • “Dankzij de heldere data en praktische voorbeelden beschik ik nu over goede handvatten om een doortimmerd plan te maken.”
  • “Gratis en om niet krijg je ter zake doende informatie aangereikt.”
  • “De cursus zet alle technische, organisatorische én financiële aspecten helder op een rij.”

Aanmelden

Het mag duidelijk zijn: de cursus ‘Maastrichtse VvE’s Met Energie’ is zeer positief ontvangen door de deelnemende VvE’s. Meld u ook aan voor deze cursus, die u aangeboden wordt door de VvE Energiebalie van de Gemeente Maastricht. De volgende sessies beginnen in september. Meer weten? Kijk op www.gemeentemaastricht.nl/vve-balie voor meer informatie en achtergrond.Lees ook