Algemene redactie
29 april 2021

Voordeur Verhalen – 36

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Voordeur Verhalen – nummer 36

In de wijk Pottenberg gaan we voor een Voordeur Verhaal langs bij de charismatische Cheikh. We spreken af in het park en Cheikh vertelt over zijn veelbewogen leven. Oorspronkelijk komt hij uit Senegal, is ex-profvoetballer geweest in België en Frankrijk, werd jeugdtrainer in Amerika om vervolgens voor 150 kinderen schoolvoetbal te organiseren in Mexico. “Uiteindelijk kwam ik in Nederland terecht en woon alweer sinds 2013 in Maastricht. Door een knieprothese is profvoetbal niet meer mogelijk, maar bewegen en een gezonde leefstijl blijven voor mij belangrijk!”

Vijf tot zes keer per week naar de sportschool was voor Cheikh heel gewoon totdat corona om de hoek kwam kijken… “Alles ging dicht, ook de sportschool. Toen ontstond het idee om te zorgen voor een beweegpark in het park van Pottenberg. Caberg heeft dat ook op ‘het blauwe pleintje’, dus waarom zou dat in Pottenberg niet kunnen?!”

Zo bedacht, zo gedaan. Cheikh haalde handtekeningen op in de wijk en ging met de gemeente om tafel zitten. Met succes want rond mei 2021 wordt het beweegpark gerealiseerd. Er komen verschillende fitnessapparaten voor krachtoefeningen. “Daar gaat het beweegpark komen.” Cheikh wijst naar een plek in het park achter het belastingkantoor. “Er is voldoende ruimte en het maakt de buurt weer een stukje meer leefbaar. Zeker voor jongeren. Die kunnen beter sporten dan op de bank hangen.” Cheikh hoopt dat het beweegpark een plek wordt waar mensen uit de buurt elkaar de ruimte geven om op een respectvolle manier te sporten en dat het tegelijkertijd een ontmoetingsplek wordt. “Ook hiermee investeren we in een fijne en gezonde toekomst. En wie weet, kunnen we het beweegpark nog eens uitbreiden.” De eerste stap is in ieder geval gezet!

Nieuwsgierig geworden naar meer verhalen of zelf een mooi verhaal? Kijk dan op www.facebook.com/STCaberg-Malpertuis   Lees ook