Redactie
16 maart 2021

Voordeur Verhalen – 30

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Voordeur Verhalen – nummer 30

Deze week in de serie Voordeur Verhalen, het bewonderenswaardige initiatief van Kayleigh. Ze is nog maar net 10 jaar geworden, maar zet zich nu al met volle overgave in voor anderen. In oktober 2020 begon Kayleigh met het maken van armbandjes. Ze maakte er zo veel dat Kayleighs moeder voorstelde om ze te verkopen. ‘De opbrengst gaat naar een goed doel; de Speelgoedbank in de wijk Malpertuis. Dat idee had mama.’ Zogezegd, zo gedaan. ‘Er waren zo veel mensen die een armbandje wilden kopen, dat ik zelfs later naar bed moest om ze allemaal af te krijgen!’ Het beoogde bedrag van € 50,00 was snel behaald en Kayleigh begon ook met het maken van sleutelhangers. Het bedrag dat ze verzamelde nam ze mee naar de Intertoys en Kruidvat om speelgoed van te kopen. ‘Drie keer ben ik bij de Speelgoedbank geweest om het speelgoed te brengen. De laatste keer paste het bijna niet in de auto!’ Onverwachts kregen de ouders van Kayleigh een telefoontje vanuit Hilversum. Een redacteur van NPO ZAPP vertelde dat Kayleigh genomineerd was voor de “Veer in je reet award”, een award voor kinderen die iets bijzonders doen voor anderen. ‘Iemand die ik niet kende had van mijn actie gehoord en me opgegeven.’ Uit 400 inzendingen, bleef ze bij de laatste drie over. RTV-Maastricht, Dagblad de Limburger en een cameraploeg van ZAPP kwamen over de vloer. ‘De eerste keer had ik helemaal rode wangen!’ Ondanks dat Kayleigh de award uiteindelijk niet heeft gewonnen, was het volgens haar een van de leukste dingen die ze heeft meegemaakt en weerhoudt het haar zeker niet om door te gaan met haar actie!

Wil je Kayleigh helpen om een goed doel te ondersteunen? Via de facebookpagina Made by Kayleigh zijn zorgvuldig samengestelde armbandjes en sleutelhangers te bestellen.

Nieuwsgierig geworden naar meer verhalen of zelf een mooi verhaal? Kijk dan op www.facebook.com/STCaberg-Malpertuis   Lees ook