Redactie
5 maart 2021

Voordeur Verhalen – 29

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Voordeur Verhalen – nummer 29

In de wijk Caberg worden we voor een Voordeur Verhaal uitgenodigd door Jos en Yvonne, de gezichten achter de houten attenties die door het sociaal team rond kerst 2020 in de buurt zijn uitgedeeld. Daarmee konden zij op veel waardering rekenen. Jos vertelde het sociaal team over zijn interesse in houtbranden en kreeg van hen het materiaal om ermee aan de slag te gaan. ‘Deze vogels, hartjes en zonnetjes zijn het resultaat.’ Hij laat de houten plaatjes in de verschillende vormen zien. Ze zijn mooi beschilderd en er is een touwtje aan vast gemaakt om ze te kunnen ophangen. ‘Yvonne is nu bezig om op de plaatjes te mozaïeken en diamond-painten. Dat ziet er ook fleurig uit.’ Creatief bezig zijn bevalt Jos goed. Sinds kort bezoekt hij wekelijks in Centre Manjefiek de creatieve middag die door Mondriaan wordt georganiseerd. ‘Je kan maken wat je zelf leuk vindt, de groep is gezellig en je voelt je al snel welkom. De tijd vliegt er voorbij!’ Ondertussen komt Yvonne ook binnenlopen. Ze draagt een schort met kleurrijke vlekken. ‘Let daar maar niet op, drie dagen per week ben ik vrijwilliger bij SGL en help ik mee met kleien, 3D-kaarten maken en het glazuren van bijvoorbeeld beelden.’ Yvonne straalt als ze het over het vrijwilligerswerk heeft. ‘Het is heerlijk om anderen te helpen en ondertussen een praatje te maken. Dat geeft veel voldoening.’ Jos grapt lachend: ‘Tja, we moeten natuurlijk niet te veel op elkaars lip zitten.’ Wij zijn ervan overtuigd dat dit creatieve koppel elkaar perfect aanvult!

Interesse in de creatieve middag in Centre Manjefiek? Loop dan op een dinsdag tussen 13:30 uur en 15:30 uur eens binnen. Bij deelname wordt voor het materiaal een kleine bijdrage gevraagd.

Nieuwsgierig geworden naar meer verhalen of zelf een mooi verhaal? Kijk dan op www.facebook.com/STCaberg-Malpertuis   Lees ook