Redactie
14 januari 2021

Voordeur Verhalen – 22

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Voordeur Verhalen – nummer 22

In de wijk Pottenberg gaan we voor een Voordeur Verhaal langs bij Scouting Maastricht West, onderdeel van Scouting Nederland. We worden enthousiast ontvangen door Petra. Deze ervaren groepsbegeleidster vertelt ons graag meer over de avonturen die er te beleven zijn bij de scouting, een avontuur dat haar zelf ook nog lang niet heeft losgelaten.

“Als zevenjarig meisje leverden mijn ouders me samen met mijn tweelingzus bij de scouting af. Eenmaal gegrepen door het scoutingvirus, ben ik nooit meer weggegaan.”
We beginnen met een rondleiding door het gezellige clubgebouw en al snel worden we ondergedompeld in allerlei scoutingtermen. “Bij de scouting hebben we verschillende leeftijdsgroepen zoals de Bevers, de Welpen en de Scouts. Een leeftijdsgroep noemen we een speltak.” We zien dat iedere speltak een eigen ruimte heeft. Er zijn knusse zelfgemaakte hutten in de kamers gebouwd. “Dat noemen we nesten, een plek om in kleine groepjes spellen te spelen.”
Petra vertelt dat spellen het liefst in de buitenlucht worden gespeeld. Rondom het gebouw is er genoeg plek om heerlijk te ravotten of samen een kampvuur te maken. “De spellen bedenken we als groepsleiders vaak zelf, dan dompelen we ons onder in een thema. Bij de Welpen is dat Junglebook en heb ik als groepsbegeleidster de bijnaam Raksha.”

Bij de scouting horen ook de scoutingkampen. Dat begint voor de Bevers met een weekend in het clubgebouw. De Explorers gaan 8 tot 10 dagen naar het buitenland.

Wat er zo mooi is aan de scouting? Daar hoeft Petra niet lang over na te denken! “Bij de scouting blijf je jezelf altijd ontwikkelen, je leert van elkaar en wordt steeds creatiever en zelfstandiger. Bovenal kan echt iedereen meedoen en is het prachtig te zien met hoeveel plezier de kinderen wekelijks naar de scouting komen!”

Durf jij het avontuur bij de scouting aan? Loop dan eens binnen!
Bevers (4 tot 7 jaar) en Welpen (7 tot 11 jaar) zijn welkom op zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Scouts (11 tot 15 jaar) en Explorers (15 tot 18 jaar) zijn welkom op vrijdag van 19:30 uur tot 22:00 uur. Website: www.scouting-mw.nlLees ook