Wonen in Villapark

Het Villapark maakte ooit, samen met Blauw Dorp en de Stationsbuurt, deel uit van de eerste stadsuitbreiding buiten de voormalige vestingwerken. Het is een parkachtige, chique wijk.

Je vindt er vrijstaande villa’s met grote tuinen, en dat op loopafstand van de binnenstad! Het was ooit, tot de jaren ’50, een buurt voor de zogeheten ‘hogere standen’, maar dat is inmiddels niet meer zo aan de orde, al is het wonen in deze wijk voor lang niet iedereen bereikbaar. Ondanks de ruwe doorkruising van de wijk door de Kennedybrug in de jaren ’60, waarderen bewoners de woonomgeving nog altijd hoog, met een 8.4. Zowel de sfeer in de buurt als de –inmiddels wel hier en daar ‘verhollandste’- medebewoners worden met een 8 beloond. Bijzonder prettig wonen dus hier.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.