Veel te doen in Maastricht tijdens weekend 8, 9 en 10 september

op 22 augustus 2017 door Renee Bekkers

Op 8 september wordt de Victor de Stuersprijs uitgereikt. 9 september is het Open Monumentendag. Wat dat precies inhoudt, leest u op deze pagina. En 10 september gaat het culturele seizoen officieel van start tijdens een autoloos Parcours. Vanaf deze pagina verwijzen we u naar de plek waar u meer info kunt vinden.

Victor de Stuersprijs
Met de Victor de Stuersprijs willen we een impuls geven aan architectonische kwaliteit; professioneel opdrachtgeverschap; een goed ruimtelijk ontwerp en aandacht voor duurzaamheid. De prijs wordt op 8 september uitgereikt. Meer info over de prijs vindt u op www.gemeentemaastricht.nl/victordestuersprijs.

Open Monumentendag
Op 9 september opent een aantal monumenten in de stad haar deuren voor u. Het thema van de Open Monumentendag dit jaar is Boeren, burgers en buitenlui. U bent onder andere welkom in de hoeves in Oud-Caberg, in het Jekerdal; op de Lichtenberg boven op de Pietersberg en in Borgharen, waar zowel het Kasteel Borgharen als de naastgelegen kasteelhoeve bezocht kan worden. Meer info: www.gemeentemaastricht.nl.

Autoloos Parcours
Meer info over Het Parcours, de autoloze zondag en de bereikbaarheid van het centrum op 10 september vindt u op www.gemeentemaastricht.nl/autoloos.