Algemene redactie
7 oktober 2019

Tip: ga op excursie tijdens de Nacht van de Nacht (en vergeet niet om foto’s te maken)!

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.

 

De ‘Nacht van de Nacht’ wordt dit jaar al voor de 15e keer georganiseerd op zaterdag 26 oktober en is een initiatief van de Nederlandse Natuur- en Milieufederaties. Op de avond en nacht dat de zomertijd eindigt, doven een aantal gemeentes, bedrijven en bewoners hun (reclame)verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en de gevolgen daarvan. Door het hele land worden evenementen georganiseerd. Wij geven je de 2 leukste tips van Maastricht!

IVN Maastricht: Wandeling Sint Pietersberg

IVN Maastricht brengt met een wandeling over de Sint Pietersberg in beeld welke plekken nog echt donker zijn en welke niet. We verzamelen om 19.00 uur bij de Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, Maastricht en gaan dan met z’n allen in het donker op stap. Kinderen zijn van harte welkom en het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Irma Kokx (e-mail: ipa.kokx@gmail.com).

CNME: Excursie door het stadspark
CNME, het centrum voor natuur- en milieueducatie in Maastricht en de regio, organiseert tijdens de Nacht van de Nacht drie excursies in en rondom het stadspark tussen 20.30 en 21.15 uur. In de excursies staan de gevolgen van verlichting op de omgeving (mens, fora en fauna) centraal. De aanwezige stadsnatuur en het gebruik van licht in het gebied wordt onder de aandacht gebracht. Je wordt geprikkeld na te denken over duurzame alternatieven; ook in je eigen leefomgeving. Het vertrekpunt is het Tapijnterrein. Deelname is gratis.

Graag vooraf aanmelden bij: Peter Alblas (e-mail: peter.alblas@cnme.nl) Ook voor meer vragen kunt u bij Peter terecht.

Vergeet je camera niet mee te nemen

Want de mooiste en meest bijzondere foto in het donker wordt tentoongesteld op de Universiteit van Maastricht en in het stadskantoor Mosae Forum. Daarvoor moet je op 26 oktober wel jouw (Nacht van de-) nachtfoto delen op de Facebookpagina van #missionzeromaastricht.

Foto: Laurens Bouvrie

 Lees ook