Karin Somers
TIM-verslaggever 15 maart 2019

TEFAF Night Club: hippe beats voor meer dan alleen kunstliefhebbers

De TEFAF is weer in de stad. Het MECC wordt omgedoopt tot internationaal fine art-walhalla. De hotels raken volgeboekt. En de fine fleur van kunstzinnig Nederland en ver daar buiten vindt zijn weg – al dan niet per privéjet – naar Maastricht. Naast al die allure kan er dit jaar voor het eerst gedanst worden op hippe tunes met een cocktail in de hand. Waar? In TEFAF Night Club.

Art lovers
In het Sphinxkwartier verblijven toerist, expat en student naast elkaar in The Student Hotel. Voor een hapje kunnen zij, en natuurlijk ieder ander, terecht bij het restaurant The Commons er tegenover. In de kelder zit The Basement Bar: de place to be voor een drankje en een dansje op z’n tijd. Het is in deze club dat tijdens de TEFAF-dagen art lovers from around the globe elkaar kunnen ontmoeten, zo hoopt de organisatie. Op 16 maart is er een besloten feest: ‘The Floor is Lava’. Naar de gelijknamige tentoonstelling van en in samenwerking met Marres. De dagen erna is de TEFAF Night Club open voor publiek. De toegang is gratis en er rijden taxi’s vanaf het MECC.

Contact
Charlene Arsasemita werkt sinds anderhalve maand bij The Student Hotel als Connector. “Ik leg verbindingen tussen The Student Hotel, The Commons en Collab (co-working ruimtes voor creatievelingen, ondernemers en startups, red.) enerzijds en de stad. We hebben ontzettend veel talent in Maastricht en die willen we graag met elkaar in contact brengen en met andere talenten uit de hele wereld. Ons motto is een complete connected community.” Daarom is Charlene ontzettend blij met de samenwerking met het MECC. “Zij willen netzoals wij met de Club Nights ook jong publiek trekken, zodat de TEFAF toegankelijk wordt voor iedereen.” Ze hoopt dat er een divers publiek komt naar de Club-avonden, zodat we samen kunnen genieten van een gezellige avond uit. “Mensen uit de kunstwereld, internationale studenten, Maastrichtenaren. De muziek wordt elke avond verzorgt door een andere DJ. Ze draaien hippe beats en classics, zodat iedereen uit zijn plaat kan gaan in de verborgen uurtjes. We zorgen voor een hip clubgevoel, van goede kwaliteit. Iedere avond, ook doordeweeks. Een plek waar mensen echt even verwend worden.”

TEFAF meets Sphinx
“Ik werk nu zo’n zes jaar in deze stad, dus heb gezien hoe het Sphinxkwartier is veranderd en volop in ontwikkeling is. De Boschstraat begint echt een leuke straat te worden. Wij zijn altijd op zoek naar gekke verbindingen en unieke samenwerkingen. Het is nu de eerste keer dat we TEFAF Night Club organiseren, maar volgend jaar willen we meer samenwerken met verschillende partners uit het Sphinxkwartier. Zoals de rooftopbar BOLD, Lumière, de Muziekgieterij en vele anderen. Iedereen is nu al enthousiast. Maastricht is sjiek en sjoen, dat blijft. Maar er komt iets extra’s bij. Iets dat toegankelijk is voor iedereen.” En tijdens TEFAF is dat een hippe nachtclub.Lees ook