`t Heegeneerke gisteren vandaag en morgen

op 21 augustus 2017 door Redactie

T' Heegeneerke

4 jaar geleden startte koffiehuis `t Heegeneerke met 2 dagdelen in week. Trajekt was vooraf begonnen met een enquête waarin buurt bewoners aangaven dat ze  een ontmoetingsplek misten in de wijk. Zo kwamen de ondervragers ook terecht bij de Bewoners overleg Commissie (B.O.C.) en die kregen ook deze vraag en de vraag hoe kunnen we dat het beste gaan aanpakken?

Er is toen een werkgroep in het leven geroepen waaruit later het koffiehuis daadwerkelijk realiseert is geworden met de buurt en door de buurt. Er moest veel gebeuren, heel veel. 2 Dagdelen in de week was het koffiehuis open voor publiek. Nu  inmiddels bijna vier jaar later is  het koffiehuis niet meer weg te denken in de Heeg.

Maar er is meer dan alleen het koffiehuis… Er worden ook diverse activiteiten georganiseerd onder andere Knutsel middagen een spel en kaart dag, breien en haken, warme maaltijden en sinds  een jaar 1 x  per maand een kien avond. De zorgkroeg zorgt 1 x per maand voor een thema workshop die vaak te maken heeft met de gezondheidszorg of aanverwanten.

`t Heegeneerke  is inmiddels 6 dagen per week geopend van 12 tot 16:00 uur en op vrijdagavond tot 20:00 uur behalve de 2e vrijdag in de maand  op de kien avond.

Voor wie is `t Heegeneerke  toegankelijk? Dat is een goeie vraag. `t Heegeneerke is voor iedereen toegankelijk of je nu 25 bent of ouder je bent van harte welkom en voor de bezoekers die voor het eerst komen is het eerste bakkie koffie gratis.

Wij beschikken over een eenvoudige maar lekkere lunchkaart en ook nog tegen redelijke prijzen. Dus dat is toch mooi mee genomen niet waar ? Dus wil  je met een groepje  komen  lunchen voor een verjaardag of wat dan ook bij ons ben je van harte welkom. Groepen boven de 5 pers, wel graag even van te voren aanmelden.

Dus zo zien  jullie wel kleine kinderen worden groter maar wij  nemen wel een pas op de plaats dat we niet veel groter willen worden, het moet wel leuk en werkbaar blijven. En uiteraard voor de buurt betaalbaar blijven dat is het aller belangrijkste. Want ben nou eerlijk we zijn “Van en voor  de wijk” en dat zal  ook zo blijven.

Graag tot ziens in ` t Heegeneerke, Roserije 410, 6228 DN, Maastricht de Heeg

Larissa, Jose, Lilianne, Annette, Lilian, Diana, Bianca, Mieke, Petra, Ans, Marc en Rob