Redactie
22 april 2021

Succesvolle VvE Energiebalie Maastricht pakt door

In 2019 opende de gemeente Maastricht de VvE Energiebalie Maastricht. Een speciaal loket waar Verenigingen van Eigenaren (VvE) advies krijgen bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. De ervaringen van de deelnemende VvE’s zijn zeer positief. Het project zou tot vorig jaar lopen, maar is wegens succes verlengd.

Rianne van der Krogt, coördinator van de VvE Energiebalie: “Sinds 2019 hebben we al heel wat VvE’s wegwijs mogen maken op hun pad naar een duurzaam gebouw. De Europese financiering liep af maar het digitale loket, waar VvE’s alle nodige informatie en instructies kunnen vinden, is uiteraard nog te vinden op onze website www.vveenergiebaliemaastricht.nl. Dat nu met behulp van de “Klimaatgelden” van het Rijk de gemeente dit jaar opnieuw een activiteitenprogramma kan aanbieden is natuurlijk goed nieuws!”

Voor dit jaar staat er veel op het programma: webinars, spreekuren, werkbezoeken. Voor besturen die zich als eerste stap willen oriënteren maar ook voor besturen die al verder zijn en bijvoorbeeld werken aan een masterplan, of op zoek zijn naar subsidies en speciale leningen. Alle activiteiten staan op bovengenoemde website. Voor meer informatie kun je ook mailen naar VVE-balie@maastricht.nl.

VvE’s met Energie

Een voorbeeld van zo’n activiteit is de cursus VvE’s met Energie. Deze staat ook dit jaar weer op het programma. In 3 bijeenkomsten leer je als VvE over de verschillende kanten van verduurzamen van je appartementencomplex. De cursus gaat in op de technische en juridische kant, maar kijkt ook naar het proces en de financiën. Eerdere deelnemers zijn erg enthousiast: “Goede aanzet voor verduurzamen VvE.” “Geeft inzichten in mogelijkheden die al ontwikkeld zijn.” “Zeer informatief en zeer behulpzaam.” De eerste cursus start op 20 mei en wordt natuurlijk corona-proof gegeven.

Kijk voor meer informatie op www.vveenergiebaliemaastricht.nl.Lees ook