Sport experience summer kids

op 12 juli 2018 door Martine Wolters Buurtreporter

Het jubilerende Maastricht Sport organiseert in de eerste week van de zomervakantie verschillende sportdagen. Zowel in Maastricht Oost (op maandag, dinsdag en woensdag) als in Maastricht West (op donderdag en vrijdag). Als je tussen de zes en twaalf jaar bent, kun je tijdens deze sportdagen nieuwe sporten ontdekken of lekker meedoen met sporten die je al kent.

Zo is er op dinsdag een Obstacle run Challenge. Op een coole manier over verschillende obstakels springen en je rot rennen op het grote stormbanen parcours. Iets waar mijn dochter van zeven wel oren naar heeft. En met haar nog zo’n vijfentachtig kinderen, inclusief vriendinnetje Sophie. Want met zijn tweeën is het toch net wat leuker.

Om tien uur moeten de dames present zijn bij de sportvelden van Sportpark Geusselt. Nadat iedereen zijn tas met eten, drinken, handdoek en zonnebrand op het voetbalveld gedropt heeft, gaan ze van start.

Acht enthousiaste jonge begeleiders nemen ieder een groepje van zo’n tien kinderen onder hun hoede. De meiden zijn samen in een groep ingedeeld, iets dat je bij inschrijving aan kunt geven. Ze beginnen met een klimoefening. Na een half uurtje kijken moet ik jammer genoeg naar een afspraak maar zo te zien hebben ze het prima naar hun zin.

Om drie uur kunnen de meiden opgehaald worden maar om half drie ga ik al kijken. Ik verwacht een moe meisje aan te treffen maar ze komt me huppelend tegemoet. Doet ook nog even een paar keer voor hoe ze over haar favoriete obstakel moet klimmen. Ze heeft genoten.

Zonde dat door gebrek aan belangstelling de sportdagen in Sportpark West niet door gaan …

Er is deze zomer nog veel meer te beleven in Maastricht op sportief gebied. Check de website: www.maastrichtsport.nl