Wonen in Sint Maartenspoort

Heerlijk rustig en toch dicht bij de stad. Veel woningen in het degelijke en hechte Sint Maartenspoort, aan de rand van de Maas en op loopafstand van het centrum, zijn bijna een eeuw oud en zorgen daarmee voor een sfeervol karakter.

Er zijn veel pleintjes die aan straten liggen waar alleen bestemmingsverkeer mag komen. Ideaal voor kinderen om buiten te spelen! Met Wyck en het station om de hoek, een vernieuwd bioscoopcomplex, een winkelcentrum en fitnessclub vlakbij, betekent wonen in Sint Maartenspoort genieten van rust in combinatie met levendigheid. Voor jong én oud. Steeds meer woningen in Sint Maartenspoort worden opgesplitst in kamerappartementen. Je vindt er dan er dan ook veel studenten en pas afgestudeerden die nog even blijven hangen. Ongeveer een derde van de buurtbewoners is van buitenlandse afkomst, het merendeel daarvan studeert of werkt bij de universiteit of een internationaal bedrijf.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.