Maastricht Sport
4 december 2019

Schoolschaatsen tijdens Magisch Maastricht

Met de hele klas samen schaatsen, buiten op het ijs. En dat terwijl het buiten nog niet eens zo hard vriest. In Maastricht kan het. Maastricht Sport organiseert alweer een aantal jaar het schoolschaatsen tijdens Magisch Maastricht op het Vrijthof. 

Met de hele klas samen schaatsen, buiten op het ijs. En dat terwijl het buiten nog niet eens zo hard vriest. In Maastricht kan het. Maastricht Sport organiseert alweer een aantal jaar het schoolschaatsen tijdens Magisch Maastricht op het Vrijthof. Inmiddels uitgegroeid tot een van de favoriete uitjes voor veel basisscholen. En dat is wel te zien aan de gezellige drukte op de ijsbaan tussen 2 en 18 december.

Zo’n 3.000 basisschoolleerlingen uit Maastricht binden dit jaar hun schaatsen onder om samen lekker over het ijs te zwieren en rondjes te draaien.

Maastricht Sport werkt bij het schoolschaatsen ieder jaar samen met een groep studenten van Fontys Sportkunde in Eindhoven. Zij houden op en rond het ijs een oogje in het zeil. Ze helpen de kinderen, doen spelletjes en ondersteunen de leerkrachten waar nodig om er zo samen een leuk uitje van te maken.

Een van de leukste uitjes van het jaar. Dat vinden ook Dominiek en Annabel, uit groep 7 van Basisschool Scharn. “Dit is echt een leuke dag! Het is echt super leuk om met de hele klas samen te schaatsen. Ook met alle juffen en meesters erbij. We hebben het nog niet zo vaak gedaan, maar iedereen helpt elkaar en na een paar rondjes gaat het steeds meer vanzelf.”

Dominique Tychon, leerkracht groep 7a Basisschool Scharn: “We doen als school al een aantal jaar mee aan het schoolschaatsen. Een favoriet uitje. En niet alleen voor de leerlingen. Het is leuk, en ook goed, om even met zijn allen het klaslokaal uit te zijn en op een andere manier met je leerlingen bezig te zijn. Op school hebben we een vakdocent voor gym en muziek. Nu kunnen we als leerkrachten zelf weer even op een andere manier in actie komen.”

Richard Bastings, combinatiefunctionaris Sport & Bewegen, Maastricht Sport: “Dit jaar brengen we weer zo’n 3000 basisschoolleerlingen uit Maastricht in beweging met het schoolschaatsen. Het is in de afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de favoriete activiteiten uit het programma van Maastricht Sport voor basisscholen. Al spelenderwijs zijn kinderen lekker buiten in beweging en maken ze kennis met schaatsen. Je merkt dat kids het snel oppikken. Waar nodig zijn er op en rond de ijsbaan voldoende studenten van Fontys Sportkunde aanwezig om te helpen. Uiteraard is het voor de kinderen vooral ook een leuk uitje om lekker even samen iets heel anders te doen en plezier te maken.”Lees ook