Wonen in Scharn

Scharn wordt gezien als een chique buurt met veel ruimte. Het is een hele groene buurt, waar veel perken, bomen en plantsoenen te vinden zijn. Er liggen zowel villa’s als appartementen en zowel statige herenhuizen als gezinswoningen. Deze variatie in woningbouw heeft gezorgd voor een diversiteit aan inwoners in Scharn. Het grote aanbod aan voorzieningen (basisscholen, winkels en sportverenigingen) maken Scharn tot een levendige en aangename buurt om te leven, wonen en werken.

In Scharn ligt het gemiddelde opleidingsniveau en inkomensniveau hoger dan het gemiddelde van Maastricht. De gemiddelde werkloosheid en de criminaliteitscijfers liggen onder het gemiddelde van Maastricht.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.