Scharn borrelt van de ideeën

op 6 december 2017 door Joop Van Moorsel Buurtreporter

In Scharn is de eerste inloopavond gehouden om ideeën en opvattingen te horen over de buurt en wat er beter kan.

De avond was een intitiatief van Buurtnetwerk Scharn, dat huis aan huis uitnodigingen had verspreid voor de inloop, die werd gehouden in cafe “Aajd Scharn” op woensdag 29 november. De inloopavond werd door een kleine twintig mensen bezocht, die met verschillende ideeën zijn gekomen :

  • Huiskamer/buurtcafé, waar iedere maand een bijeenkomst wordt georganiseerd en een spreker over een interessant onderwerp wordt uitgenodigd. De huiskamer kan ook onderdak bieden aan nieuwe buurtactiviteiten als een breicafe.
  • Kennismakingsproject met leerlingen van de ISK, de internationale schakelklas aan de Hunnenweg. Dit zijn bijvoorbeeld jongeren uit Eritrea die nieuw zijn in Scharn en omgeving. Wat zijn hun verhalen, hun plannen, wat vinden ze van de wijk en de stad? Doel is de samenhang tussen nieuwkomers en oudgedienden in de wijk te bevorderen, via verhalen voor ThuisinMaastricht.nl en de buurtpagina daarvan voor Scharn.
  • Scharn verfraaien met kunstwerken, welke gefinancierd zouden kunnen worden via crowdfunding.
  • Gezamenlijk beheer van een bepaald stuk groen in de buurt.

Het bestuur van Buurtnetwerk Scharn gaat de komende tijd in overleg met de plannenmakers om te zien hoe en wanneer de voorstellen kunnen worden opgepakt. Daarbij is het voornemen om in 2018 een aantal inloopavonden -mogelijk in de vorm van een buurtcafé- te organiseren.

Berichten daarover volgen op de buurtpagina van Scharn op ThuisinMaastricht: www.thuisinmaastricht.nl/scharn