Algemene redactie
13 augustus 2019

Schaakvereniging Maastricht zet 100-jarig bestaan luister bij met extra activiteiten

De Maastrichtse schaakvereniging heeft sinds kort een nieuw bestuur en maakt een frisse doorstart. Wat en hoe, lees je in dit artikel. En je bent bij dezen uitgenodigd voor de open avond op 24 augustus.

De club is verhuisd naar de gloednieuwe sporthal De Geusselt waar men gebruik kan maken van een prachtige accommodatie. Verder heeft de club de organisatie op zich genomen van het Kampioenschap van Nederland voor spelers in de groepen tot en met 7, 8 en 9 jaar. Dit vindt plaats op 20 juni 2020.

De vereniging houdt trainingen en activiteiten voor zowel jeugd als volwassenen. Wie wil kennismaken met het brede aanbod is welkom op zaterdag 24 augustus om 18.00 uur. Die avond is er een programma met een simultaan door Gino de Mon, een lezing door Hans Hoornstra en een training door Christopher Brookes. Ook huisschakers en jeugdspelers zijn welkom.

Schaken bevordert concentratie, analyseren en vooruitdenken. Schakers houden er van om wat te kletsen en een glaasje te drinken en na afloop van een partij in goede sfeer te bekijken welke zetten goed of fout waren. Het sociaal contact staat hoog in het vaandel. Schaken is ook leerzaam en houdt de hersens lenig.

Wil je meer weten? Kijk op www.schaakverenigingmaastricht.nl.Lees ook