RTV Maastricht in gesprek met Lou Mostard van Tip Top Mariaberg

op 10 augustus 2018 door Jack van Gelooven Buurtreporter

Lou Mostard bestuurslid van Tip Top Mariaberg vertelt o.a. over de Blauwe Loper in onze wijk. Verder gaat hij in op de vele activiteiten die worden ontwikkeld om samen met andere wijkbewoners te werken aan de leefbaarheid van de buurt.

Kijk vanaf 54:00 van TV programma Het Beleg. Lou vertelt over de wijk Mariaberg en vooral over Blauwdorp waar de komende jaren veel gaat veranderen. Er wordt gesloopt en verbouwd en dat gaat veel bewoners niet in de koude kleren zitten. De huizen zijn van steen, maar de mensen zeker niet.

Gelukkig is iedereen zich daar wel van bewust en er is veel aandacht voor informatie en als het kan bieden we mensen met een probleem minimaal een luisterend oor. Als buurtnetwerk Tip Top Mariaberg zijn we positief kritisch en volgen de gemeente en de woningbouwcoöperatie in hun activiteiten. Als het nodig is trekken we flink aan de bel.

Er komen nog tal van momenten waar de bewoners van de wijk zelf invloed kunnen uitoefenen op de plannen. Denk daarbij aan het realiseren van nieuw groen midden in de verbouwde buurt. Bewoners kunnen daar zelf over meedenken.

Like de Facebookpagina van Tip Top Mariaberg en volg alle nieuws.