Karin Somers
TIM-verslaggever 21 maart 2019

Rooftopbar Bold: Maastrichts uitzicht met werelds tintje

Bovenop het voormalige Sphinx-gebouw heb je een eeuwig uitzicht over een altijd veranderend Maastricht. Stel je nou eens voor dat je daarvan geniet met een cocktail in je hand. Bij het sluiten van de ogen waan je je in Berlijn, Londen of New York. Over enkele weken kan het. Dan gaat Rooftopbar Bold eindelijk open.

Het telefoontje
“Toen ik in juni het telefoontje kreeg van The Student Hotel, heb ik meteen Pieter van Veldhoven gebeld”, vertelt Rob Dresen, een van de uitbaters. Als concept-ontwikkelaar staat hij aan de wieg van menig horecaconcept in Maastricht. Samen met Pieter mag hij nu zijn tanden zetten in de rooftopbar van The Student Hotel. “Vorig jaar heeft het hotel zelf events georganiseerd in de ruimte, maar je hebt echt iemand nodig die daar 24/7 mee bezig is.” Rob en Pieter zijn dan ook dolenthousiast als ze worden benaderd.

On-Maastrichts
Ondertussen wordt er flink geklust op de bovenste verdieping. “De komende twee weken krijgt het steeds meer vorm. We hebben bewust nog geen foto’s gedeeld op social media. Het moet echt een verrassing worden.” Niels Maier is verantwoordelijk voor de architectuur, Miranda Reijnders voor de huisstijl. Niels is geen onbekende voor de twee. “Hij heeft ook het concept van cocktailbar Mr. Smith in de Rechtstraat ontworpen. We zijn eind vorig jaar met hem naar Berlijn gegaan om ideeën op te doen voor de Rooftopbar. Dat was een waardevolle tijd samen.” Want de heren zijn op zoek naar een wereldlijke sfeer. “Als je hier zit, krijg je geen lokaal biertje van de tap, maar Heineken uit de fles. Het personeel is hoofdzakelijk internationaal dus je zult veel Engels horen. De uitstraling wordt echt on-Maastrichts.”

En we noemen het: Bold
Dat on-Maastrichtse is wellicht wat stoutmoedig. In die zin is de naam van de bar, Bold, zeer toepasselijk. “Klopt. We waren op zoek naar een korte en krachtige naam. Dat stoere past wel bij ons en de ruimte.” Het logo en de kleuren blijven nog even geheim, maar zijn straks onder anderen terug te zien op de eerste 200 gepersonaliseerde bierflesjes. “Het concept is volledig doorgetrokken, tot in de details. Ik vind het ontzettend knap hoe Niels en Miranda de ideeën die Pieter en ik in ons hoofd hadden, kunnen omzetten tot dit concept.”

Big bang
Half april opent Bold zijn deuren. “We beginnen met een soft-opening, want we weten nog niet wat ons te wachten staat. Als je opent met een big bang kan er ook een hoop mis gaan en we willen meteen een goed visitekaartje afgeven. Om de kwaliteit te garanderen gaan we gematigd open, op een doordeweekse dag.” Vanaf 12.00 kunnen gasten terecht voor een lunch, vanaf 16.00 uur zijn er hapjes en drankjes tot in de late avond. “We noemen het social food. Eten dat je samen kunt delen. Het wordt een mix van de Oosterse tot en met Zuid-Amerikaanse keuken en alles wat er tussen valt.” Aan personeel geen gebrek. “We kregen ontzettend veel reacties van mensen, nog voordat er een vacature de deur uit was. Ook van sterrenkoks. Deze locatie is gewoon echt uniek, mensen vinden het gaaf om hier te werken.”

Cocktails
Geen rooftopbar zonder cocktails. “Natuurlijk. En dat worden topcocktails, want Pieter staat achter bar”, lacht Rob. “We worden echter geen cocktailbar zoals Mr. Smith. Bold wordt totaal anders. Maar wel met eenvoudige, kwalitatief hoogstaande cocktails.” Het dak is ook een ideale locatie voor evenementen. “Ja, maar we willen graag alle dagen open zijn voor particuliere gasten. Ik zou het jammer vinden als mensen voor een gesloten deur staan vanwege een besloten event. The Basement Bar is uitermate geschikt voor feesten met harde muziek. Wij moeten rekening houden met de hotelgasten die hieronder verblijven. Op termijn kunnen we kijken wat mogelijk is. We gaan het aan den lijve ondervinden.”Lees ook