George Seelen
Buurtreporter 30 november 2020

Resto van Harte Wittevrouwenveld – zit niet stil !

Resto Vanharte, intussen alweer meer dan 10 jaar actief in Maastricht als sociaal buurtrestaurant.

Een begrip in het Wittenvrouwenveld waar Eten met Manus over ging in Resto VanHarte. Een sociaal buurtrestaurant is een plek voor ontmoeting, een plek waar je je veilig voelt, waar je met buurgenoten kunt lachen maar ook een traan kunt laten. Een plek waar je aan een gezellige eettafel een goede maaltijd krijgt voorgeschoteld.

Ontmoeten staat centraal. Mensen die het even moeilijk hebben, zich eenzaam voelen, de gezelligheid opzoeken en even weg zijn van de dagelijkse zorgen. Deze mensen worden juist nu tijdens corona hard getroffen. De dagen zijn veelal nog eenzamer en leger, de afwisseling en spontaniteit is weg. Resto VanHarte is tot nader order gesloten wegens de voortwoekerende pandemie.

Onze vrijwilligers willen ook niet stil zitten en missen de resto-avonden ontzettend. Net zoals onze gasten uitkijken naar het moment dat we weer open gaan.

Om toch niet stil te zitten en een lichtpuntje te bieden in de naderende donkere dagen biedt Resto VanHarte in het Wittenvrouwenveld elke vrijdag een afhaalmaaltijd aan. VanHarte bereid door onze gepassioneerde vrijwilligers en met een glimlach meegegeven. Zo geniet je toch van het heerlijke en gezonde eten, is er een kort contact moment en maakt je toch deel uit van de Resto community, fijn!

“Zo zijn er gasten die een maaltijd afhalen, net zoals een vriend en buurman, en deze vervolgens samen thuis op eten, zo hebben zo toch een soort van mini  resto avond” Aldus Tom Heijnens, Resto Manager Maastricht. Uiteraard neemt Resto Vanharte alle corona maatregelen in acht en ontmoedigt groepsvorming voor het Trefcentrum. Daarnaast roept Resto Vanharte de gasten op alleen te komen. “Tot nog toe gaat dit gelukkig allemaal goed en houden de mensen zich aan de spelregels”, besluit Tom Heijnens.

Het gaat hier om een tijdelijke actie zolang als dat nodig is. Zodra Resto Vanharte weer open mag gaan stoppen ze met de afhaalmaaltijden en pakken de draad weer op. Voor meer informatie kijk op de website van Resto Vanharte Maastricht: https://www.restovanharte.nl/

 

http://www.georgemaastricht.nl/447828815Lees ook