Repair Café

op 29 juni 2018 door Martine Wolters Buurtreporter

Twee overvolle manden strijk staan klaar. Ik zet de strijkplank op maar hij zakt even snel weer in elkaar. Uit nadere inspectie blijkt dat twee stukjes ijzer die aan elkaar zouden moeten zitten, afgebroken zijn. Moet ik hier nou een nieuwe strijkplank voor kopen? Zonde voor milieu en portemonnee!

Als die twee stukjes aan elkaar gelast kunnen worden, kan de plank weer jaren mee. Lassen kan ik niet, zou het Repair Café in het Werkhuis in Maastricht Oost uitkomst kunnen bieden? Daar was ik een paar maanden geleden om wat kleine spullen te laten maken.

Voor de zekerheid besluit ik eerst na te vragen of lassen wel tot de mogelijkheden behoort voordat ik met de plank op pad ga. Ja, hoor! Er komt speciaal iemand die kan lassen. De strijk en ik moeten dan wel even wachten tot de laatste zaterdag van de maand maar dat gaat wel lukken.

Als ik zaterdag bij het Werkhuis aankom, heeft het Repair Café zich buiten in het zonnetje opgesteld. Het is er gezellig druk. Zo druk dat het niet lukt de strijkplank ter plekke te lassen maar kan ik hem maandag op komen halen. Dan maar een keer de strijkplank van de buurvrouw lenen.

Als ik er op maandag aankom, is de lasser net bezig met mijn plank. Leuk dat ik kan zien hoe het gemaakt wordt! Ik stop een bijdrage in de pot en ga voldaan naar huis. Waar weer een nieuwe volle mand op me staat te wachten.

Hulp nodig bij het repareren van kapotte spullen? Kom dan, nog voor de zomerstop, op zaterdag 30 juni tussen twee en vijf langs bij het Werkhuis in Maastricht Oost, President Rooseveltlaan 213. Of verzamel het tijdens de zomervakantie en kom op de eerstvolgende editie in september. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd!