Positief Pottenberg

Bij de aanpak Positief Pottenberg werken we samen aan verbeteringen in de buurt. Verbeteringen op het gebied van wonen, groen, ontmoeting, veiligheid en leefbaarheid. Lees hier meer over de laatste ontwikkelingen en hoe je mee kunt denken en doen.

Verduurzamen woningen

Servatius is in verschillende wijken van Maastricht bezig woningen te verduurzamen en renoveren. De woningen worden comfortabeler, veiliger en energiezuiniger. Hierdoor kunnen bewoners nu én in de toekomst blijven genieten van hun woning. Ook het wooncomplex in Pottenberg, dat bestaat uit 164 eengezinswoningen, gaat Servatius op deze manier verbeteren.

Inloopspreekuur 

De komende jaren staan er allerlei plannen op stapel voor Pottenberg. We kunnen ons voorstellen dat mensen hierover allerlei vragen hebben. Ook hebben we gehoord dat er in de buurt behoefte was aan een inloopmoment om met professionals te kunnen praten of advies te krijgen. Dat kan tijdens het inloopspreekuur:

 • Locatie? Buurtcentrum De Romein (zaaltje links)
 • Wanneer? Iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur.
 • Het spreekuur wordt bemand door:
  • Rick van den Boorn Gemeente Maastricht - Handhaving
  • Joyce Eussen Politie - Wijkagent
  • Youssef El Otmani Servatius - Adviseur Sociaal Beheer:
  • Davy Duijkers Woonpunt - Buurtcoördinator
  • Geerte Courtens Trajekt - Opbouwwerker

Je kunt gewoon binnenlopen op woensdagmiddag. Maak je liever een afspraak? Bel of mail dan Geerte Courtens, 06 20 70 38 97 of geerte.courtens [at] trajekt.nl.

Buurtnetwerk (BNW) Pottenberg

BNW is de spil tussen bewoners en gemeente en andere instanties. Het is de taak om samen met de bewoners plannen te bedenken en deze ook uit te voeren waar mogelijk. Zo is er door bewoners een garagesale georganiseerd. Hierbij helpt BNW op de achtergrond met advies.

Wil je je ook inzetten voor de buurt? Kom eens sfeer proeven. Wij zijn nog op zoek naar nieuwe talenten, binnen ons bestuur. Aanmelden kan via josvaessen [at] online.nl of bel 06 55 15 49 64. Wij nodigen je dan uit voor een bijeenkomst.

Groot overleg Pottenberg

In Pottenberg vindt 4 keer per jaar het Groot overleg Pottenberg plaats. Aan dit overleg kan iedereen deelnemen die zich betrokken voelt bij de buurt. We zitten dan samen met bewoners, vrijwilligers, verenigingen en mensen die werken in Pottenberg.

Zo kwam in juni 2021 het thema Veiligheid aan de orde. Enkele bewoners hebben zich aangemeld om samen met politie en gemeente te gaan verkennen hoe de veiligheid in de buurt verbeterd kan worden. 

Wil je deelnemen aan het overleg? Mail of bel dan Geerte Courtens, geerte.courtens [at] trajekt.nl, 06 20 70 38 97.

Contact

Heb je vragen over de ontwikkelingen in Pottenberg, de woningen of de activiteiten?

Stel ze gerust aan:

 • De gemeente Maastricht via post [at] maastricht.nl of 14 043
 • Servatius via servatius [at] servatius.nl of (043) 32 84 300
 • Woonpunt via info [at] woonpunt.nl of 088 050 60 70
 • Trajekt via trajekt [at] trajekt.nl of (043) 763 00 00.