Ik speel al
vanaf mijn
derde piano

Xuanxuan

in het Statenkwartier

Maastrichtse ster.

Ze is pas 8 jaar oud, maar nu al een ster: Xuanxuan Keijzer speelt prachtig piano in het Kunstkwartier. En niet zomaar. Met haar optreden haalt ze geld op voor Kika, de stichting voor kinderen met kanker.

Het is niet de eerste keer dat Xuanxuan zich in zet voor een goed doel. In de afgelopen twee jaar haalde ze al 150 keer geld op voor bejaardentehuizen en stichtingen met haar pianospel. “Ik vind het belangrijk dat ze, ook als ze heel beroemd wordt als pianiste, met twee voeten op de grond blijft staan. Door haar talent te gebruiken voor een ander, proberen we haar dit te leren” vertelt trotse vader Lucas.

En talent heeft ze. Ze kwam al een keer bij Holland’s got talent. Op youtube zijn talloze filmpjes te vinden van Xuanxuan. “Ik speel al vanaf mijn derde piano” vertelt ze en kruipt snel weer op de kruk. Haar kleine vingers glijden over de toetsen terwijl het buurthuis zich vult met de klanken van Marco Borsato’s “Dromen zijn bedrog”. De droom van Xuanxuan om een getalenteerde pianiste te worden, is in ieder geval al uitgekomen.

meer over Statenkwartier