Ik sta achter het idee van vrouwen-hulpverlening

Linda Meulendijks

over de vrouwenharten van het Vrouwengezondheidscentrum (VGC)

“Mooi om iets bij te kunnen dragen”

Bij het Vrouwengezondheidscentrum (VGC) kunnen vrouwen terecht voor individuele hulp, cursussen en inloopgroepen. Er werken negen vrijwilligers, met hart en ziel. “Het is een fijne werkplek en ik vind het geweldig als je ziet dat een vrouw weer haar eigen kracht vindt”, vertelt Linda Meulendijks, psychosociaal hulpverlener.

Linda heeft 28 jaar bij het VGC gewerkt als betaalde kracht. Na haar pensioen is ze gebleven, als vrijwilliger. “Ik sta achter het idee van vrouwenhulpverlening en heb hier altijd graag gewerkt. Zo begeleid ik bijvoorbeeld de Huiselijk Geweld-groep. Een deelneemster kwam laatst naar mij toe om te vertellen dat ze door de groep nu eindelijk een eigen huis had durven kopen. Vrouwen kunnen weer zelf keuzes te maken. En het is mooi als je hieraan kunt bijdragen.”

Het VGC krijgt geen subsidie meer. “We teren momenteel op onze reserves.” Dat de hulp onmisbaar is, blijkt uit de blijvende aanmeldingen van vrouwen voor gesprekken en cursussen. “We gaan nu inschrijven op de tender van de gemeente in september, want we zijn nog altijd nodig in Maastricht.”

Tijdens de Open Dag Vrijwilligersorganisaties stelt het VGC haar deuren open. Mensen kunnen terecht voor informatie en een kopje koffie. “We geven ook een korte workshop ‘Zelfbeeld’. Dat is onderdeel van de cursus ‘Zelf zeker zijn’. Zo kunnen mensen kennis maken met onze manier van werken.” Graag even vooraf opgeven via info@vrouwengezondheidscentrum.nu of 043-3252319.